Hvilken sang synges der ude i den store verden?

Ny dansk duo, enkelt medlem af gruppen erstattet med Sofie – de hitter med sangen ” Lockout igen”, dog uden Corydon.

Det er morgen, søndag kl. er 7.18, og den er så i ”virkeligheden” 6.18.
Sommertid er sat ind, havemøblerne er sat ud. Det er ikke særlig forårsagtig, lige bortset fra måden fuglene synger på, og det er en dejlig sang.
Hvilken sang synges der ude i den store verden.

Ude fra den store verden hører vi om ubådssagen, våbenlov og demonstration i USA, Blachman for en over næsen af Sanne, og en del andre ligegyldige opdateringer.
Hvad med forhandlingerne OK 18, her kommer der ikke mange opdateringer. Jo, at det er svært at nå til enighed. Det ved vi godt, tak. Hvorfor kan der ikke briefes ud til folket, det ville da være rart med en hotline, der melder ud. Ja, der er en, men ikke dybdegående.

Tilbage i 2013 sparede kommunerne 1,3 milliarder kroner i lønninger til landets folkeskolelærere i de tre en halv uge, som lockouten varede.
5516 lærere på 171 folkeskoler fordelt på 10 kommuner er udvalgt til at skulle strejke, hvis ikke det lykkes parterne at blive enige om en aftale.
Så har Sofie Lødhe jo lovet lockout, og det betyder, at lærerne igen skal til at låne penge for at overleve, som vi måtte i 2013, og som vi i øvrigt lige er blevet færdig med at betale tilbage.

En minister har godt kr. 1.171.318 kr. i løn om året plus det løse, som fradrag til bolig, bil, rejser m.m.
Ekstra privilegier – pension til ministerbørn:
Hvis pensionerede ministre har børn under 21 år, så får børnene et børnepensionstillæg på 15.861,42 kr. (pr. 1.april 2014).  Siden 2000 har ministre først kunnet få ministerpension og evt. børnepensionstillæg fra efterlønsalderen.
Pensionsalder: Et enkelt år som minister udløser retten til livslang ministerpension.
Til forskel fra resten af befolkningen, der må vente til folkepensionsalderen, kan ministrene få ministerpension allerede fra efterlønsalderen.

Pensionsbeløb: Ministerpensionens størrelse afhænger af, hvor længe man har været minister. Bare ét år som minister udløser lige så meget i pension som ni år som statstjenestemand. Efter otte år som minister får man samme pension, som en statstjenestemand optjener på 37 år.

Skal nok spare jer for at gå til yderligheder med frynsegoderne, det her er i og for sig også rigeligt, når vi ser på, at offentlige ansattes løn, pension og børns privilegier ligger langt under dette.
Hvad er det der driver samfundet? Lærerne, sygeplejerskerne, politi, renovation, plejepersonale, børnehaver og vuggestuer og en endnu længere liste at mennesker, der får hjulene til at dreje rundet, så politikkerne har et job. Vi kan sådan set være uden dem, men kan de være uden os?

Torben Chris på TR-stormøde i Fredericia. Han har fundet en løgholder, så løgene kan blive ensartede.
Et gribende godt billede på vores samfund, og den kurs folkeskolerne har haft de senere år. Jeg kan simpelt hen ikke begribe, at vi ikke vælger at nægte at strejke – konflikte- eller blive lockoutet.
Her må jeg godt nok fremhæve præsterne, kristen eller ej, de nægter at lukke folket ude af kirken.
Hvad ville det værste scenarie være, hvis vi fortsatte hverdagen, trods sommertid og andre mærkelige tiltag?

At vi ingen løn får, det får vi alligevel ikke, og det vi får fra f.eks. DLF skal betales tilbage. Jeg ved HK érne får fuld løn, og de er en ret stor gruppe.  Hvad andre fagforbund vælger, har jeg i skrivende stund ikke lige styr på. Så hvorfor ikke gøre noget helt andet? Vi skal ikke bare være brikker i et stort spil, og slavisk holde os til de regler, andre bestemmer for os.

Skriv et svar