Like a puppet on a string…

Ok, OK18, så er spørgsmålet, bliver der konflikt / lockout?

Det er lidt tid, siden jeg har skrevet noget. Det er jo lidt af et arbejde at være arbejdsløs, eller halvtids ansat og samtidig holde styr på verden udenfor.

Kontrol!  Kontrol! Kontrol!

Så skulle mit knæ opereres igen og det kostede 21 sygedage, som udløste præmien, at jeg skulle møde til samtale i a-kassen, selv om jeg stadig er i arbejde og er startet igen. Måtte sige nej til 2 vikartimer.
Nu var de lidt imødekommende trods alt, så i stedet for 2 timers møde, slap jeg med 50 minutter, men så havde jeg også hjemmearbejde med mit CV, som skulle “opdateres”, det tog et par timer.

Jo, der skal sørme være orden i tingene, bureaukrati skal holdes i gang. Dog er jeg så heldig, at jeg er tilbudt arbejde i et halvt år, måske et helt år.
Ny udfordring i indskolingen.
Kan jeg klare jobcenter, jobnet, a-kasse og ansøgninger igen igen, så kan jeg vel også klare indskolingen, trods min udskolingserfaring.
Det er lettere at gå på arbejde, end være tilmeldt jobcentret, vil jeg lige understrege, hvis nogen skulle blive fristet.

I mit sidste indlæg talte jeg om Den Trojanske Hest. Den er ved at blive lidt gennemsigtig. Den indeholder en lockout, en trussel.
Det er politik, ja, men det er efter min opfattelse sku også en børnehave, eller er det diktatur?

Sofie Løhde udtaler, efter der er varslet konflikt fra den 4. april, at de svarer igen med en lockout. Lockouten vil berøre så godt som alle statsansatte. Ifølge ministeren er der i alt 180.000 statsansatte. Afgørende områder som efterretningstjenesterne er friholdt.
Mistanke om aftalt spil.
Arbejdsgiver og lovgiver, samme kasket, kan man det? Sofie Løhde er minister for “offentlig innovation”.

Parterne er uenige om lønstigninger til offentligt ansatte, den betalte frokostpause og ikke mindst lærernes arbejdstid, der siden 2013 har været bestemt ved lov.

Vi har kigget de faglige organisationers strejkevarsel igennem, og det er tydeligt, at der er spekuleret i at strejke der, hvor det gør mest ondt, siger Sophie Løhde og fortsætter:
– Jeg er klar over, at sådan en lockout er en stor ting. Men jeg ser ingen anden udvej.

Et af punkterne betalt, eller ikke betalt frokostpause. Som lærer kan det diskuteres om vi overhovedet har frokostpause, eller om vi ikke bare snupper en mad i farten, mens man tager gårdvagten, eller skal snakke med en elev, kopiere til eleverne, eller tale med en kollega om skole relateret stof, som ikke kan vente.

Jeg har ikke lyst til at arbejde for en stat, hvor man tramper på sine ansatte, som en elefant i en porcelænsforretning.
Denne sætning kommer fra en “nyuddannet” lærer, 3 års erfaring.

Som mange andre nye, såvel som erfarende lærere, står vi og undre os.
Vi har et vigtigt job med at danne og uddanne samfundets kommende borgere.
Mine to børnebørn er henholdsvis 6 mdr. og 4 år. og jeg må tilstå, at jeg er bekymret for deres kommende skolegang, og har meldt ud til mine piger, at måske skal de vælge en privatskole til deres drenge, hvis de ikke har en god folkeskole området.
De fremtidige job de kommertil at møde, kender vi slet ikke i dag.

For en del år siden talte vi meget om, at hvis vi ikke passede på, endte vi med A og B elever. Nu kan det ende med A, B og C elever.  Privatskolerne får tilført flere penge, folkeskolen får færre penge og lærerne har ikke forberedelsestid nok.
Eleverne har meget lange dage, hvilket er hårdt for de elever, som ikke er så stærke faglige.
Inklusionen som kom lige før reformen, har ligeledes sat spor, og det er ikke positive spor hele vejen.

Lærerne søger væk fra folkeskolen, eleverne søger over til friskolerne og privatskolerne.
Fra 2013  – 107.413 elever, til 2017 – 120.636 elever er der en
stigning på 13. 223 elever, der har søgt privat – eller friskoler.
Som det ses på tabellen, er der en jævn stigning fra 2013-2017.
Så det taler jo sit helt eget sprog.

Friskoler og private grundskoler 2013

107 413

2014

110 781

2015

115 520

2016

118 493

2017

120 636

 

Så er det hele et spil for galeriet. Forhandlinger på statens betingelser igen, som i 2013. Kan ikke helt forstå, at staten tager os for totalt “idioter”, at de tror, vi ikke ser og hører.
Måske er de bare “magten”, og vi er “folket“, og de er fuldkommen ligeglade med,  hvad vi tænker og mener om situationen. Uhyggelig tanke, ikke?

Like a puppet on a string

 

 

Skriv et svar