Cause they are living on a jet plane, and we are left behind.

Nå, jeg er ikke gået helt i stå, troede det lige et par uger. Nu kan jeg se, at Finland er i horisonten.
Folketingets Undervisningsudvalg har været på en inspirerende udvalgstur til Finland for at få mere viden om den finske folkeskole og ikke mindst den finske universitetsbaserede læreruddannelse.

Billedresultat for jet plane

Hvad har Canada nu gjort.  Prisen var da høj nok.
Hvad Finlands turen kommer til, eller har koster, forlyder historien ikke noget om.

Horsens kommune måtte lægge 2,5 mill. på bordet til Canada-turen.

Rudersdal Kommune 30.000 kr. deltager. Her var det Skoleledere samt fire embedsmænd. Desuden to repræsentanter fra faglige organisationer (BUPL og DLF). (Hvor mange skoleledere de sendte afsted, står uskreven)

Esbjergs  seneste tur var i marts 2017, hvor en en delegation på 33 personer var afsted. Turen, der inkluderede en heldagstur til en af Canadas største seværdigheder, Niagaravandfaldene, endte med at koste over 630.000 kroner. I 2015 var der ligeledes sendt en delegation afsted. Det kostede 240.000 kroner.

I Mariagerfjord Kommune faldt det flere byrådsmedlemmer for brystet, at kommunen i oktober har sendt en 52 mand stor delegation til Ontario til en samlet udgift på 1,3 millioner kroner, samtidig med at kommunen har måttet skære ned. Her var der ingen lærere med.

Det samlede budget sådan rundt regnet Ifølge rundspørgen har studieturene i alt kostet cirka 11,5 millioner kroner, her er der tale om 29 kommuner og 700 politikere og embedsmænd + det løse.

En modebølge kaldes det blandt andet, og som  Professor Per Fibæk Laursen udtaler: ” Nogle gange kan man godt undre sig over, hvad der kommer ud af sådan nogle besøg.”

Ja , jeg undre mig også rigtig meget, og som jeg i et tidligere indlæg skrev, ville det være både billigere og bedre at kaste blikket på Finland.
Ikke fordi vi skal kopiere hverken det ene land eller det andet, vi skal finde vores egen folkeskoleform. Og imens  privat skolerne vinder frem, for nu har mange forældre fået nok.
Desværre er løbet nok kørt. Folkeskolen, som var en af verdens bedste, døde i forsøget på, at blive noget den rent faktisk var.

Der har så lige her i september været et hold afsted igen, men denne gang til Finland. (Mon de har læst min blog ?)

06.09.2017
Folketingets Undervisningsudvalg har været på en inspirerende udvalgstur til Finland for at få mere viden om den finske folkeskole og ikke mindst den finske universitetsbaserede læreruddannelse.
Udvalget havde følgeskab af undervisningsminister Merete Riisager (LA), og det blev til tre dage med masser af diskussioner med finnerne om lærerfaget, PISA-undersøgelser, skoledagens længde, nationale test, disciplin, faglighed – og ikke mindst politikernes rolle i forhold til styring af skolen.

Har lidt svært ved at blive ved med at tage det alvorligt. I 90`erne var det New Zealand, så Finland, så Canada og nu Finland igen.

Samtidig er lærerne blevet taget så grundigt ved næsen, af den danske regering ved at trække en reform / arbejdstid ned over os. En handling som mange af os, stort set de fleste havde en fornemmelse af, var aftalt spil. Hvilket jeg flere gange har argumenteret for  på min blog, og nu hvor det faktisk er blevet lagt frem i lyset, er det stadig meget diset og utydelig.

“Når mediernes krav til dokumentation lægger virkeligheden i benlås; Når på-den-ene-side-på-den-anden-side journalistik legitimerer åbenlyst absurde synspunkter; Når magthavere kan diktere hvad debatten skal handle om, blot ved at holde kæft… så er det os — offentligheden — der taber.” citat fra Peter Kofods Folkeskolen i benlås. 

Det er dog utroligt. Det vælter ned fra himlen med krystalklare beviser på, at lærernes blev “mobbet” i skolegården af de tunge drenge.
Men nej, det skal bevises, bevises.
Sort på hvidt- men sker det? Jeg venter spændt på det videre forløb. Ville lyve, hvis jeg  sagde, at jeg troede på, at det bliver lagt frem på bordet til fælles læsning.

Nu forhandles der snart om løn og arbejdstid igen – OK 18.
Min krystalkugle gløder og den sorte gryde er sat over ilden. Spændende fremtid venter både lærerne, eleverne og forældrene.

Skriv et svar