Del 10 og forøvrigt så strejkede vi jo. Det kunne vi jo bare have ladet være med :(

14/3-2016

Dejlige elever og kolleger

Tilbage på jobbet og dejligt var det at møde kolleger, der med oprigtig glæde hilste mig velkommen tilbage. Ej at forglemme eleverne, der med high5, knus og kram lovpriste min tilbagekomst, som en anden stjerne. Det er jo netop en af de mange ting, der gør lærerjobbet fantastisk, trods genstridige elever, belærende forældre og mange timers forberedelse. Sådan var det jo før reformen / arbejdstid osv. , sådan er det stadig, men nu har vi bare ingen tid til det, vi brænder for.

En rigtig god veninde sagde i dag, at når jeg skrev på FB, sagde hendes mand altid ” Så nu tuder hun igen” 🙂 Sagen er den, at han og mange andre ikke fatter en fløjtende prut, trods det han bor sammen med en lærer. Han mener, det handler om, at få de svage lærere ud, og se, så vil hele eventyret ende godt. Regeringen vil få kongeriget og alle prinserne og  prinsesserne i deres hule hånd.

Sjovt nok er min veninde en af dem, der valgte nyt job og hun er bestemt ikke svag eller inkompetent, tværtimod. Hun valgte reform og arbejdstid fra, trods det, at hun stadig brænder for sit gamle job og eleverne. ( Han blev lagt på is i lang tid 🙂 Nu er han ikke den eneste af den mening. Vi lærere har jo laaaang ferie og mange af dem. Ingen problemer med eleverne, alle incl. deres forældre er jo så medgørlige, og forøvrigt så strejkede vi jo. Det kunne vi jo bare have ladet være med 🙁 🙁 Skulle nogen være i tvivl er jeg ironisk nu…..

Som jeg sidst skrev på FB er der, som min veninde, de der vælger nyt job, de der bliver gravide og så dem, der bliver syge.Reformbabyer, det kom ret spontant dette nye ord. Tjaaa, reform og arbejdstid ud og baby ind.Jeg er sikker på at fødselstallet stiger, og at det statistisk kan findes hos lærerne 😉 vi får se. Som jeg bemærkede i forrige indlæg, gik jeg på rundtur i statistikkerne, og 2013 var der meget fødselstallet meget lavt og fra 2014 /15 stiger det igen. Påstand jaaa, måske :).

Jan Hoby , som ligeledes er blogger, har i hans sidste indlæg også set på folkeskolen og udtalt herom. citat: I dag truer nedskæringerne på folkeskoleområdet den moderne udvikling, hvor børnene skal inddrages, arbejde selvstændigt og udfordres, og hvor de selv er med til at skabe et godt læringsmiljø. Samtidig flygter de mest ressourcestærke forældre til privat skolerne. Det truer den helt grundlæggende sammenhængs kraft i samfundet. Færre lærere til flere elever.
Siden 2009, hvor de store nedskæringer i kommunerne begyndte, er der sket et dramatisk fald i antallet af lærere i folkeskolen. Der var i slutningen af 2015 knapt 7000 færre lærere end i 2009. Det er et fald på omkring 12 procent. Faldet kan ikke forklares med elevtallet; det er nemlig kun faldet fire procent i samme periode.

Endvidere er der blevet færre penge til hver elev, men det sagde lærerne jo allerede i starten. Færre penge, flere elever -en besparelse er, hvad denne reform handler om.

En opgørelse af OECD-landenes udgifter til grundskolen i 2011 viste imidlertid, at Danmark blot er nummer 10 på ranglisten over udgifter til grundskolen.  Der var langt op til posten som den dyreste folkeskole i verden. Og siden 2011 er der sket yderligere fald i bevillingerne. Tal fra DLF dokumenterer, at udgiften per undervisningstime per elev er faldet fra 77 kroner i 2009/10 til til 57 kroner i 2014/15. Det er et drastisk fald på 26 procent. Dette skyldes ikke mindst folkeskolereformen, som har givet eleverne flere timer på bekostning af lærernes forberedelsestid.

Så lidt mere at tænke over, mens vi betaler det lån tilbage, vi var tvunget til at tage efter logout´en, fordi vi ingen løn fik. Personligt måtte jeg, som enlig forsørger låne kr.23.000,-. Dem betaler jeg stadig af på §§§§§§

 

 

Skriv et svar